Kick-off: B-Day Blog

We zijn er een tijdlang mee bezig geweest welke Rocks bij welke geboortedatum passen. Net zoals er bij sterrenbeelden kleuren worden gekoppeld, zoals de Ram-Rood, bestaat dit ook wat betreft mineralen. Vanaf nu gaan wij elke maand de twee geselecteerde rocks laten zien, beschrijven (soms een beetje technisch – maar hé, daar leer je nog wat van!) en natuurlijk krijg je van ons stylingtips!

Er zijn ook een paar Rocks die voor elke geboortedatum, voor alle 365 dagen + schrikkeldag, geschikt zijn: echte allemansvrienden! Voordat wij op 22 december gaan starten met de twaalfdelige serie, besteden wij graag eerst aandacht aan deze Rocks: Amethist en Rozenkwarts.

 

Amethist

Deze paarse Rock is mateloos populair en ook één van de bekendste mineralen. Om maar gelijk te starten met een interessant weetje: de naam. Is een afgeleide van het Griekse woord Amethustos en weet je wat de betekenis daar van is?? Helpend tegen dronkenschap. De oude Grieken geloofden dat wanneer zij dronken uit bekers van Amethist of een stuk Amethist in hun mond hielden tijdens het drinken, zij niet onder de invloed van alcoholOLYMPUS DIGITAL CAMERA zouden raken… Een ware anti-kater-steen!

Amethist is een variëteit van kwarts, met prachtige kristalstructuren. Door de aanwezigheid van onder andere ijzer, verkrijgt Amethist zijn paarse kleur. Amethist wordt gevonden in eruptief gesteente: daar waar magma is gestold in de aardkorst kunnen afzettingen met Amethist ontstaan.

Van Amethist wordt gezegd dat het een ontspannen en weldadig gevoel geeft. Leg er eentje naast je bed en je zal heerlijk wegdromen. Daarnaast staat Amethist er om bekend om inzicht te geven in gevoelszaken. Een fijne Rock om te geven of om te krijgen dus.

Ow ja, voor we het vergeten. Niet alle Rocks die te koop zijn, zijn gemaakt door de natuur. Amethist wordt ook wel eens verhit en weet je wat er dan gebeurd: het wordt citroengeel. Op de markt wordt dit ook wel verkocht als “Spaanse Topaas”. Just so you know. Je vindt dat trouwens niet in ons assortiment, want wij zijn fan van deze paarse knapperd!

Rozenkwarts

Och ja, Rozenkwarts. Bij uitstek de steen van liefde en van het hart. Dat is niet zo vreemd als je kijkt naar de lieflijke kleur, maar ook als je deze steen in handen hebt, voel je een bijna zachte textuur. Ook als kettinkje is deze Rock top! Rozenkwarts is een mineraal dat zich kenmerkt door de compacte samenstelling met een zeer fijne kristallijn. Daar waar de amethist juist zeer duidelijke kristalfiguren heeft, heeft Rozenkwarts een veel gladder uiterlijk en zie je geen kristallen met blote oog. Rozenkwarts is, net zoals Amethist, een variëteit van Kwarts: de roze kleur ontstaat door mangaan en titaan.

Aan Rozenkwarts worden ook wel bijzondere uitwerkingen toegekend: zo zou het de creativiteit en fantasie stimuleren. Rozenkwarts is een mooi kraamcadeautje om te geven, want de uitwerking op jonge kindjes is fijn. Spread love, geef Rozenkwarts! En voor je interieur is Rozenkwarts ook top, want wist je dat dat Pantone (dat instituut is de toonaangevende kleurenspecialist wereldwijd!) de kleur “RoseQuartz” heeft uitgeroepen tot de kleur van 2016?! Wij begrijpen wel waarom hoor…

We hopen dat je deze Kico-off leuk vond om te lezen. Komende maanden volgt er iedere keer een stuk over de Rocks die passen bij die maand en geboortedata! We hebben de Grote Encyclopedie der Mineralen en beeldmateriaal doorgespit zodat we de komende maanden jullie elke keer kunnen verrassen met interessante dingen en foto’s over de Rocks.

22 december is het volgende deel in deze reeks!

Stay tuned and rock on!

Eline en Linda

Hierbij wat handige, snelle linkjes naar onze webshop:

Amethist:

Rozenkwarts

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s