B-Day Blog deel 2: 21 januari – 19 februari

Eind 2016 publiceerden wij het eerste deel van de Birthday Rock reeks! Wat kregen we een leuke reacties!! De tijd gaat snel want je leest nu namelijk al weer Deel 2…

Net zoals er bij sterrenbeelden kleuren worden gekoppeld aan geboortedata, zoals de Ram-Rood, bestaat dit ook wat betreft mineralen. Vanaf nu gaan wij elke maand de twee geselecteerde rocks laten zien, beschrijven (soms een beetje technisch – maar hé, daar leer je nog wat van!) en natuurlijk krijg je van ons stylingtips!

Voor de periode 21 januari – 19 februari zijn dat Fluoriet en Malachiet. 83c807b8a8f3ff674c1aa99f23d5f1b0570201a5

Vorige maand hebben we schitterende Malachiet al uitgelicht, maar niet getreurd: ook nu zullen we er iets nieuws over schrijven, maar we beginnen met Fluoriet! Want deze kanjer is een toppertje. Fluoriet is één van de weinige mineralen die uit zeer verschillende kleuren voorkomt, variërend van kleurloos tot donkerpaars. Daardoor is hij niet altijd gemakkelijk te herkennen. Fluoriet heeft een glasachtige glans.

Mineralen verschillen in hardheid. De hardheid is een combinatie van eigenschappen die gebaseerd zijn op de innerlijke samenhang van de mineralen. De hardheid is een handig middel om te kunnen achterhalen met welk mineraal je te maken hebt. Hardheidsgraad loopt van 1 tot en met 10: malachiet en fluoriet zitten rond de 5 en dat houdt in dat je met een mes krassen kan maken in het gesteente.

Examens of toetsen in het verschiet?! Fluoriet staat er om bekend dat het er voor zorgt voor een grote concentratie en verwerking van opgenomen informatie.Verder zou het jouw zelfvertrouwen vergroten en structuur te brengen. Een echte Study Buddy dus! (handig met al die cito’s in het vooruitzicht: koop dus een kettinkje of puur stukje Fluoriet)

Kids B-Day Rock: Ik kom uit een land hier ver vandaan. Heel lang zat ik verstopt in de aarde en nu ben ik hier speciaal voor jou. Ik heet Fluoriet. Lief kindje, voel je vol zelfvertrouwen met mij in je leven. Ik zal je met mijn krachtige werking beschermen en steunen bij het nemen van beslissingen. Laat mij de rest van je leven jouw hartje vullen met vertrouwen en intuïtie.

Malachiet!

Één van de bestselling Rocks in onze collectie! Nieuw in onze collectie zijn deze grotere stukken Malachiet, ongeveer 12cm lang. Past ook helemaal lekker in de #UrbanJungle trend: lekker veel planten en wat ons betreft aangevuld met dit soort stukken steen! Hierbij nog even een korte herhaling van de bijzondere eigenschappen die aan Malachiet worden toegeschreven. De steen zorgt voor ‘positive vibes’ in je leven waardoor jij je dromen en ideeën durft aan te pakken en waar te maken. Daarnaast staat hij ook symbool voor gelijkwaardigheid in de relaties met mensen om je heen: jij durft jezelf te zijn en je af en toe weerbaar op te stellen (en ja, we weten toch allemaal hoe moeilijk het af en toe ook is om gewoon néé te zeggen…). Dus verwen jezelf of iemand anders met zo’n gigamooie, groene knapperd uit Congo – ha, wie wil dat nou niet – en verrijk het leven!

Onze volgende B-Day blog verschijnt op 20 februari… Stay tuned and rock on!

 

Linda en Eline

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s