Spring and Birthday Rocks! Deel 5

De lente is begonnen!! Tijd voor bloemen, zonnestralen en blue skies! En tijd voor 2 nieuwe Rocks die – zeker wat betreft kleur – heel goed passen bij de lente. Ben je jarig op een datum tussen 21 maart 20 april, dan zijn dit bij uitstek Rocks voor jou…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pyrite by Rockstyle

Pyriet

Zonnestralen!! Pyriet is met zijn gouden looks een echte allemansvriend – letterlijk, want mannen zijn ook echt dol op deze Rock. Pyriet staat symbool voor het vuur in jezelf: ga vol zelfvertrouwen en zelfkennis de wereld tegemoet. Pyriet wordt ook gezien als vuursteen omdat er prachtige vonken vrijkomen wanneer er met een stukje staal op wordt geslagen. De naam is ook afgeleid van het Griekse woord pur wat vuur betekend. Het kristallenstelsel is kubisch waardoor het een zeer kenmerkende uitstraling heeft.

 

Een mineraal wat een sterke gelijkenis vertoont met Pyriet is Goud. Ze worden beiden op vergelijkbare locaties worden gevonden, namelijk in mijnen. Veel goudzoekers dachten bij het vinden van Pyriet dat ze het kostbare Goud in handen hadden. Helaas helaas is Pyriet minder kostbaar: ze noemen het dan ook wel fool’s gold. Door te testen hoe hard het is kom je er snel achter: goud is namelijk vele malen zachter dan Pyriet.

Haal deze Gouden Beauty in huis, zeker omdat gouden touches in huis nu helemaal hot zijn!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chrysocolla

Deze Rock is bij het grote publiek wellicht minder bekend – tijd om daar verandering in te brengen, wat ons betreft! Onze Chrysocolla komt uit Arizona; en heeft een intensblauwe (volgens dochterlief Elsa-blauw!) en matte kleur.

Wat grappig is om te zien is dat deze steen vaak voorkomt als een soort bubbels: door de amorfe kristalopbouw zit er geen wetmatige structuur in het kristallenstelsel van Chrysocolla. Ze zijn ook vaak te vinden als stalactiet: je weet wel zo’n hangend stuk in een grot 😉 Het tegenovergestelde van… juist ja, stalagmiet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ik kom uit een land hier ver vandaan. Ik heet Chrysocolla. Heel lang zat ik verstopt in de aarde en kijk nu eens naar al mijn blauwe kleuren. Mooi he?! Lief kindje, ik voel goed aan wat je nodig hebt. In je buurt zal ik je kalmeren of juist veel energie geven. Zo ziet iedereen wat een fijn mensje jij bent. Laten we samen genieten van een mooi leven. 

Van Chrysocolla wordt gezegd dat het de balans en het innerlijk evenwicht herstelt. Het geeft energie wanneer je dat nodig hebt en werkt juist kalmerend als er sprake is van stress of onrustige gevoelens. Verder is het een boost voor je creativiteit en communicatie! Oh yeah, een echt Amerikaans toppertje dus! Speciaal voor jou!

Je vindt de bovenstaande Rocks in allerlei soorten en maten in onze webshop en natuurlijk ook in de RockstyleShop op de Kleiweg in Rotterdam! Heb je vragen of wil je meer informatie: mail dan info@rockstyle.nl

Rock the Spring!!

Linda en Eline

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s